Beter beschermd de weg op met Xenon en achterbumperbeschermers

Kreeg laatst een verontrustend bericht binnen van mijn verzekeraar. Ze vinden dat ik de verlichting moet verbeteren en dat een achterbumperbeschermer op zijn plaats zou zijn.
Wat een raar bericht zeg, zoiets heb ik nog nooit eerder ervaren. Maar goed, ik heb het maar te accepteren en dus berust ik mij hier in.

Ik ben een amateur carstyler. Ik heb wel eens eerder verbeteringen doorgevoerd aan mijn bolide. Zo heb ik Eibach veren geïnstalleerd. En ook hebben we een Zweedse uitlaat van het merk Simons aangebracht. Maar aan een verlichting upgrade of een achterbumperbeschermer heb ik nooit gedacht.

Er is een adresje waar ik altijd mijn carstyling upgrades koop dat is Carstyle.nl. Ging dus maar direct naar de website. Ik had ze geluk, ze hebben zowel een volledig xenon verlichting assortiment als een uitgebreid achterbumperbeschermers aanbod. Dat komt goed uit. Ik heb een geschikte achterbumper gezocht specifiek voor mijn BMW. Xenon verlichting heb ik geopteerd voor 8000K. Dat was aanbevolen door de verzekeraar.

Ik had zowel de Xenon als de bumper al de volgende dag in huis. Kwam met instructies beide. Ik heb ze zelf maar geïnstalleerd zo handig ben ik wel. Ik moet zeggen dat ik tevreden ben met het resultaat. Het is niet alleen een functionele upgrade, ook de auto ziet er nog strakker uit.

De verzekering is al langsgekomen en het voldoet ook aan hun richtlijnen. Ik kan dus weer 100% verzekerd de weg op. Op werk kreeg ik ook complimenten vanwege de gave Xenon verlichting. Ik ben dus uitermate in me nopjes op moment van schrijven met deze twee uitbreidingen. Ik zal volgend jaar weer een blog artikel schrijven, kijken ook hoe het zit met de duurzaamheid van deze twee aankopen, hoe lang het meegaat. Enfin, dat als je te zijner tijd dan wel weer lezen.